M

Kontakta oss

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta oss, vi svarar inom 24 timmar.

Jag är intresserad av: (kryssa i en eller flera)

8 + 13 =

Byggnads AB Ulf Kruus
Gränsgatan 10
647 30 Mariefred
Telefon: 0159-501 05

Gripsholms Trädgårdsstad

Kvarter Tuvtåteln

Med en fantastisk utsikt över golfbanans gröna gräsmattor och vackra kullar med ekar och lövträd byggs kvarter Tuvtåteln. Kvarterets hus är i både två- och tre plan, där husen i tre plan har stora takterrasser.

När du strosar genom området passerar du en variation av rad- och parhus i två och tre plan. Storlekarna på husen varierar mellan 122-157 kvm. Husen i tre plan har stora terrasser med tak som blickar ut mot den svindlande vackra utsikten. Ett porlande vattenstråk med små broar avgränsar kvarteret från golfbanans gröna gräsmattor. Ett gemensamt växthus är placerat i centrum, för att odla i eller göra till en gemensamhetslokal. Husen är äganderätter som är kopplade till en samfällighetsförening som förvaltar och sköter de gemensamma områdena, bland annat växthuset. Det finns många fördelar med en samfällighet men kanske främst att det håller området i gott skick och främjar en god grannsämja. Tomterna är relativt små men har plats för en extra komplementbyggnad efter behov; garage eller gästhus för att nämna några exempel. Alla hus i kvarteret är färgsatta i jordiga toner med vackra tak i tvåkupigt lertegel. Tomterna har staket eller plank som är målade i klassiskt falurött. Kvarteret ligger granne med Kvarter Kruståteln där det finns planer för en sportklubb, restaurang och kontorshotell.

Tuvtåtel

Deschampsia cespitosa 

substantiv
tuvtåtel ́

Tuvtåtel är en flerårig växtart i familjen gräs. Det är tämligen storväxt och har små ax i stora yviga vippor.

Tåtel är ett släkte av gräs med omkring 40 arter världen över. De ingående arterna är fleråriga gräs som växer tuvade och ofta har yviga vippor. Till släktet hör bland annat de vanliga gräsen Tuvtåtel och Kruståtel.

Några hus i strategiska lägen har en tredje våning med stora terrasser för att kunna njuta av den vackra utsikten

Välj din bostad

I detta kvarter kan du kan välja mellan parhus och radhus i två- eller tre plan. Husen i två plan är 122 kvm men med möjlighet att inreda vinden vilket möjliggör ca 47 extra kvadratmeter. Husen i tre plan är 157 kvadratmeter med stora takterrasser.

Tuvtåteln mobil
Karta med illustrationer
previous arrow
next arrow

OBS! Vi reserverar oss för förändringar i bokningarna. För dagsfärsk information om bokningsläget, kontakta Sanna Magnusson på Fastighetsbyrån.

OBS! Vi reserverar oss för förändringar i bokningarna. För dagsfärsk information om bokningsläget, kontakta Sanna Magnusson på Fastighetsbyrån.

I Kvarter Tuvtåteln kan man välja mellan parhus och radhus i två- eller tre plan. Alla hus har vackra burspråk som är klädda i cederträ. Parhusen är kvadratiska med valmade tak. Husen i två plan har möjlighet att inreda vinden och de i tre plan har en stor takterrass med tak.

Radhus 2 plan, 122 kvm

Öppen planlösning på entréplan mellan kök och vardagsrum. Köket har ett glasparti mot entrén och vardagsrummet har ett burspråk och utgång till trädgården. WC/dusch i anslut- ning till hallen. Övervåningen har ett stort sovrum med burspråk och en garderobsvägg samt två mindre sovrum varav ett också med burspråk. Det finns även utrymme för en liten arbetsplats samt klädkammare. Badrum med plats för både badkar och tvättmaskin- och torktumlare. Husets fasad är en stående, dubbelfasad träpanel som är målad i en röd kulör med burspråk och detaljer i cederträ. Fönstren är gröna och ytterdörren är målad i en svart kulör.

Boendeform: Äganderätt
Pris från: 6 100 000 kr
Antal hus: 6
Storlek: 122 kvm
Våningsplan: 2

Ladda ner PDF

Parhus 2 plan, 122 kvm

Öppen planlösning på entréplan mellan kök och vardagsrum. Köket har ett glasparti mot entrén och vardagsrummet har ett burspråk och utgång till trädgården. WC/dusch i anslutning till hallen. Övervåningen har ett stort sovrum med burspråk och en garderobsvägg samt två mindre sovrum varav ett också med burspråk. Det finns även utrymme för en liten arbetsplats samt klädkammare. Badrum med plats för både badkar och tvättmaskin- och torktumlare. Husets fasad är en stående, dubbelfasad träpanel som är målad i en ljus ockra med burspråk och detaljer i cederträ. Fönstren är målade i en vacker engelsk grön ton och ytterdörren är svart.

Boendeform: Äganderätt
Pris från: 6 470 000 kr
Antal hus: 2 (4 hushåll)
Storlek: 122 kvm
Våningsplan: 2
Inredningsbar vind: ca 47 kvm

Ladda ner PDF

 

Radhus 3 plan, 157 kvm

Öppen planlösning på entréplan mellan kök och vardagsrum. Köket har ett stort glasparti mot entrén och vardagsrummet har ett stort burspråk och utgång till trädgården. WC/dusch i anslutning till hallen. Övervåningen har ett stort sovrum med burspråk och en garderobsvägg samt två mindre sovrum varav ett också med burspråk. Det finns även utrymme för en liten arbetsplats samt klädkammare. Badrum med plats för både badkar och tvättmaskin/ torktumlare. Övre plan har ett rum på 35 kvm som kan planeras fritt. Stora glaspartier med utgång till en takterrass med tak. Husets fasad är en stående, dubbelfasad träpanel som är målad i en ljus ockra med burspråk och detaljer i cederträ. Fönstren är målade i en vacker engelsk grön ton och ytterdörren är svart.

Boendeform: Äganderätt
Pris från: 7 850 000 kr
Antal hus: 4
Storlek: 157 kvm (takterrass +20 kvm)
Våningsplan: 3

Ladda ner PDF

Parhus 3 plan, 157 kvm

Öppen planlösning på entréplan mellan kök och vardagsrum. Köket har ett stort glasparti mot entrén och vardagsrummet har ett stort burspråk och utgång till trädgården. WC/dusch i anslutning till hallen. Mellanvåningen har ett stort sovrum med burspråk och en garderobsvägg samt två mindre sov- rum varav ett också med burspråk. Det finns även utrymme för en liten arbetsplats samt kläd-kammare. Stort badrum som rymmer både badkar och tvättmaskin/torktumlare. Övre plan har ett rum på 35 kvm som kan planeras fritt. Stora glaspartier med utgång till en takterrass med tak. Husets fasad är en stående, dubbelfasad träpanel som är målad i en ljus ockra med burspråk i cederträ. Fönstren är målade i en vacker engelsk grön ton och ytterdörren är svart.

Boendeform: Äganderätt
Pris från: 8 320 000 kr
Antal hus: 4 (8 hushåll)
Storlek: 157 kvm (takterrass +20 kvm)
Våningsplan: 3

Ladda ner PDF

Ladda ner

Tomtkarta

Områdeskarta

Broschyr

Om samfällighet

Radhus 2 plan

Parhus 2 plan

Radhus 3 plan

Parhus 3 plan