M

Kontakta oss

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta oss, vi svarar inom 24 timmar.

Jag är intresserad av: (kryssa i en eller flera)

4 + 7 =

Byggnads AB Ulf Kruus
Gränsgatan 10
647 30 Mariefred
Telefon: 0159-501 05

Nio unika kvarter

Trädgårdstaden består av nio kvarter med en vacker blandning av radhus, parhus, stadsvillor och lägenheter. Det är väl gestaltade gaturum med tydliga gränser mellan det privata och offentliga.

När du strosar genom stadsdelen passerar du flera små torg och grönområden. Ett porlande vattenstråk som knyts ihop av broar skiljer området från golfbanans gröna gräsmattor och när man blickar ut över vidderna finns flera vackra kullar med ekar och lövträd. Varje kvarter är unikt men färgsättningen av alla hus går i jordnära toner med vackra tak i tvåkupigt lertegel. Tomterna har staket eller plank som är målade i klassiskt falurött. Med Blåbärsskogen som granne kändes det helt naturligt att kvarterens alla namn är inspirerade av skogsblommor. I första etappen bygger vi Kvarter Kovallen, Kvarter Kruståteln och Kvarter Tuvtåteln. I dessa kvarter finns villor, radhus, parhus och lägenheter. Säljstart sker under hösten/vintern 2024, men du kan skicka in en intresseanmälan/boka ditt boende redan nu. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

När du strosar genom stadsdelen passerar du flera små torg och grönområden. Ett porlande vattenstråk som knyts ihop av broar skiljer området från golfbanans gröna gräsmattor och när man blickar ut över vidderna finns flera vackra kullar med ekar och lövträd. Varje kvarter är unikt men färgsättningen av alla hus går i jordnära toner med vackra tak i tvåkupigt lertegel. Tomterna har staket eller plank som är målade i klassiskt falurött. Med Blåbärsskogen som granne kändes det helt naturligt att kvarterens alla namn är inspirerade av skogsblommor.

I första etappen bygger vi Kvarter Kovallen, Kvarter Kruståteln och Kvarter Tuvtåteln. I dessa kvarter finns villor, radhus, parhus och lägenheter. Säljstart sker under hösten/vintern 2024, men du kan skicka in en intresseanmälan/boka ditt boende redan nu. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Kvarter Kovallen (1)

Kv 1. Kvarter Kovallen är ett villakvarter som består av 19 fristående villor och fem parhus med tio boenden som byggs i två etapper. Husen, som är byggda i två plan, varierar mellan 122-161 kvm. Utrymme finns för en komplementbyggnad på tomten i form av ett garage eller gästhus. Det finns tre villatyper och en parhustyp att välja mellan. Parhusen är kvadratiska med valmade tak vilket möjliggör att inreda vinden. Alla hus i kvarteret är färgsatta i jordnära toner med vackra tak i tvåkupigt lertegel. Tomterna har staket eller plank som är målade i klassiskt falurött. Ett porlande vattenstråk går genom området som knyts ihop av broar och ett generöst trädäck med plats för bänkar och bord där alla grannar kan njuta av utsikten och naturen. Husen är kopplade till en samfällighetsförening som förvaltar och sköter de gemensamma områdena. Det finns många fördelar med en samfällighet men kanske främst att det håller området i gott skick och främjar en god grannsämja. När vi planerade Kvarter Kovallen utgick vi från den klassiska trädgårdsstadens principer – tydliga gränser mellan det privata och offentliga. Det ska finnas en närhet till grannarna men man ska också kunna krypa undan till sin egen lilla oas när man känner för det. 

Kvarter Kruståteln (2)

Kv 2. Kvarter Kruståteln är en bostadsrättsförening med cirka 50 lägenheter i storlekarna 56-121 kvm som byggs i tre etapper. I första etappen byggs ett modernt trevåningshus i vinkel med 17 stycken lägenheter som varierar mellan två till fyra rum och kök. På entréplan finns planer för en sportklubb, kontorshotell och restaurang. Helt unikt för detta kvarter är en stor gemensam swimmingpool; en oas för avkoppling och motion där medlemmarna kan ta ett uppfriskande dopp på varma sommardagar. Huset, som är helt i furu med grå smidesdetaljer och gröna markiser, smälter vackert in i naturen. Alla lägenheter har balkong med vacker utsikt över golfbanans gröna gräsmattor och den gemensamma swimmingpoolen. I anslutning till kvarteret finns ett utegym. Golfbanan, omgiven av grönskande träd och med välskötta fairways, erbjuder en avkopplande atmosfär för både erfarna golfare och nybörjare. På vintern dras skidspår upp runt golfbanan och in i skogen.

Kvarter Tuvtåteln (3)

Kv 3. Med en fantastisk utsikt över golfbanans gröna gräsmattor och vackra kullar med ekar och lövträd byggs kvarter Tuvtåteln. Kvarteret byggs i två etapper. När du går genom området passerar du en variation av rad- och parhus i två och tre plan. Storlekarna varierar mellan 122-157 kvm och husen i tre plan har stora terrasser med tak mot den vackra utsikten. Alla hus har vackra burspråk som är klädda i cederträ. Parhusen är kvadratiska med valmade tak vilket möjliggör att inreda vinden. Tomterna är relativt små men har plats för en extra komplementbyggnad vid behov. Alla hus i kvarteret är färgsatta i jordiga toner med vackra tak i tvåkupigt lertegel. Tomterna har staket eller plank som är målade i klassiskt falurött. Ett porlande vattenstråk med små broar avgränsar kvarteret från golfbanans gröna gräsmattor. Utsikten är svindlande vacker. Ett gemensamt växthus är placerat i centrum, för att odla i eller göra till en gemensamhetslokal. Kvarteret ligger granne med Kvarter Kruståteln där det finns planer för sportklubb, restaurang och kontorshotell.

Projektering pågår

Kv 4 – Blåtåteln

Kv 5 – Gultåteln

Kv 6 – Skogsstjärnan

Kv 7 – Skogsviolen

Kv 8 – Lummern

Kv 9 – Frylet